18 mei 2007

Eco-Tech Award voor Serge De Gheldere


Vanmiddag overhandigde Groen! haar Ecotech-award aan Serge de Gheldere (Futureproof/ED). De Ecotech-award gaat naar personen, organisaties of ondernemingen die zich in het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor ecologische innovaties.

De Gheldere – onlangs door Al Gore opgeleid tot klimaatambassadeur – is doordrongen van ecologie. Hij werkt aan projecten voor ecologische inrichting van gebouwen. Hij adviseert bedrijven en organisaties over mooie, functionele en tegelijk ook ecologische materialen en dito design. Hij toont aan dat ecologie niet betekent: een stap terug in de tijd. Integendeel, dit gaat over het hippe van Barcelona, niet over Bokrijk.

Bij de delegatie van Groen! bevond zich naast Peter Tom Jones, Peter Lombaert, Tie Roefs, Magda Aelvoet, Nico Boucherie, Malek Zahi, en Heidi Vanheusden ook nationaal voorzitter Vera Dua.

Serge de Gheldere en Peter Tom Jones hebben beiden de laatste maanden tientallen lezingen gegeven over de impact van de klimaatwijziging en over de economische en technologische keuzes die open liggen.

Meer over de presentatie die Peter Tom Jones gaf bij deze voorstelling kun je hier vinden. Een beschouwing over deze ontmoeting kun je ook vinden bij Tie Roefs en Magda Aelvoet en Heidi Vanheusden.

Geen opmerkingen: