31 augustus 2006

Actie schoolpremie in Kessel-Lo



Groene parlementsleden schenken hun schoolpremie aan onderwijsprojecten

Vandaag overhandigden vier Groen!-parlementsleden hun schoolpremie aan een onderwijsproject dat gedragen wordt door vrijwilligers of dat zich specifiek richt op kansarme of allochtone kinderen. Bart Staes, Adelheid Byttebier, Eloi Glorieux en Jos Stassen willen met deze symbolische daad oproepen tot een meer structurele ondersteuning van dergelijke onderwijsprojecten. “De cadeaupolitiek van de regering-Verhofstadt draagt niet bij tot een kosteloos kwaliteitsvol onderwijs, integendeel. De kloof tussen de kansrijke en de kansarme leerlingen wordt enkel maar groter,” stelt Groen!-onderwijsspecialist Jef Tavernier.

Om deze beloftepolitiek van de regering-Verhofstadt aan te klagen en als pleidooi voor een meer structurele ondersteuning vanuit de Vlaamse regering voor initiatieven die de schrijnende onderwijskloof in Vlaanderen moeten dichten, overhandigden 4 Groen!e parlementsleden met leerplichtige kinderen vandaag symbolisch hun schoolpremie aan enkele onderwijsprojecten in Vlaanderen en Brussel. Dit is tevens een blijk van waardering voor het vele vrijwilligerswerk dat de hiaten in het onderwijsbeleid door grote inzet poogt op te vangen.

In Kessel-Lo gaf Vlaams parlementslid Eloi Glorieux (Groen!), vergezeld van OCMW-raadslid Remi Verbeeck, zijn schoolpremie aan het leesproject Peperboekenhuisje in de Vrije Lagere School Blauwput De Mozaïek te Kessel-Lo. Dit kleinschalig project is gegroeid vanuit de ouders van de school om kinderen aan te moedigen om te lezen en om kinderen met leesmoeilijkheden via voorlezen te ondersteunen.

De vier Groen!-parlementsleden bezochten deze onderwijsprojecten vandaag. Groen! hoopt dat met dit voorbeeld mensen gelijkaardige waardevolle onderwijsprojecten in hun buurt of school zullen steunen.

Geen opmerkingen: