31 augustus 2006

Kleur Leuven groen


Lijsttrekster Fatiha Dahmani en lijstduwster Magda Aelvoet zien drie grote uitdagingen voor de verkiezingen.

Leuven op het spoor van de toekomst zetten. Er zijn nog oneindig veel mogelijkheden om Leuven uit te bouwen tot een duurzame en groene stad, onder meer op het vlak van energie, mobiliteit, wonen en economie. Een Leuven dat zich profileert als een stad waar de toekomst vorm krijgt, is veel wervender dan een stad die anders te veel het imago van een dure, sjieke en wat saaie provinciestad zou kunnen krijgen.

Het positieve alternatief. Wij willen dat mensen kunnen blijven kiezen voor een langetermijnvisie, solidariteit en respect voor grenzen aan wat mens en milieu aankunnen. Groen! is dat alternatief. Als het van de huidige meerderheidspartijen afhangt, hoeft er zelfs niet meer gekozen te worden: ze hebben al beslist dat ze samen verder willen gaan. Burgers moeten kunnen kiezen. Wie niet tevreden is met het huidig beleid heeft in Groen! een positief alternatief. Wie het beleid groener en progressiever wil kleuren, heeft in Groen! de beste bondgenoot.

Het mag een beetje dwarser. De stad waar wij van dromen, is geen saaie, kleurloze, ‘brave’ of al te ‘cleane’ stad. De politiek van grote werken van de voorbije jaren deed wel eens vergeten dat een stad veel meer is dan stenen en beton. Jonge mensen gaan weg uit Leuven, niet alleen omdat de huizen hier te duur zijn, maar ook omdat deze stad te ‘clean’ wordt. Het mag dus allemaal een beetje dwarser, een beetje meer onvoorspelbaar, een beetje minder gecontroleerd, een beetje meer wat een stad zou moeten zijn…

Geen opmerkingen: