05 oktober 2006

10 jonge groene voorstellen


Voluit voor groene energie. Wij investeren in energiezuinige woningen en bedrijven die de kaart van duurzame technologie trekken. Iedereen wordt er beter van en we versterken Leuven als een groen lichtbaken in de toekomst.

Wonen voor iedereen. Leuven mag geen stad worden waar alleen rijke mensen nog kunnen wonen. Wij kiezen voluit voor woonmogelijkheden voor iedereen. En we steunen in het bijzonder nieuwe woonvormen zoals samenhuizen en duurzaam wonen.

Stad op kindermaat. Voor ons zijn kinderen de norm bij de aanleg van straten, pleinen en kruispunten... dat is beter voor iedereen. Een stad waar kinderen zelf te voet of met de fiets naar school gaan of bij hun vriendjes gaan spelen, dat is een stad die echt kiest voor levenskwaliteit.

Gezondheid? Santé! In een stad met zuivere lucht is het goed wonen. Kiezen voor een sterk milieubeleid is een keuze voor een leefbare stad, waar mensen willen blijven. En zo kunnen jongeren hier met een gerust hart opgroeien.

Lanceer jezelf de ruimte in! Ruimte om te ravotten, te sporten, te skaten, te fuiven, muziek te maken of gewoon te babbelen, dat brengt een stad tot leven. Liefst zonder dat het stukken van mensen kost, dan zitten we op het goede spoor.

Eén stad, één wereld. Een andere wereld begint bij onszelf, hier in deze stad. Door te kiezen voor eerlijke handel, sprankelende uitwisseling met steden in het Zuiden en echte steun voor vredesprojecten kan Leuven zich op de wereldkaart zetten.

Fiets ahoi! Wij kiezen om ook in de toekomst mobiel te zijn. Zodat mensen zich comfortabel, veilig en duurzaam kunnen verplaatsen in en naar de stad. Als we voluit gaan voor betere fietspaden en aantrekkelijk openbaar vervoer (ook op late uren), dan komt die groene stad een stapje dichterbij!

Open deur, open stad. Er ligt geen toekomst in haat of discriminatie van bevolkingsgroepen. Een egoïstisch ‘eigen volk eerst’ maakt onze wereld niet veiliger. Leuven is altijd een open en verdraagzame stad geweest, en moet dat ook blijven.


Laat het bruisen! Cultuur vernieuwt, geeft ons adem. Niet alleen grootschalige evenementen, maar vooral dat tikkeltje anders, uitdagende en frisse. Meer kansen voor jonge kunstenaars van hier. En zo wordt Leuven een beetje ‘dwarser’, want dat mag wel...

Geen opmerkingen: