06 oktober 2006

Marleen Demuynck (3de plaats)


Persoonlijke gegevens,
C. Meunierstraat 97
3000 Leuven

59 jaar, 3 kinderen, zelfstandige psychotherapeut en bemiddelaar in familiezaken

Wat is je wens voor de kinderen van Leuven?

Twee thema’s waarvan dat ik vind dat het voor de kinderen van Leuven beter kan :
1. Gezondheid. Dan denk ik vooral aan schone lucht, bewegingsruimte voor de ouderen, speelmogelijkheden voor de jongeren, veiligheid op straat en het vervangen van snoep en drankautomaten in de scholen door drinkwaterfonteintjes en een aanbod fruit(bereidingen).
2. Aanleg van natuurparken waarin kinderen van alle leeftijden hun gading vinden, waar de jongeren nog echt kunnen spelen en ravotten, waar ze zich mogen vuil maken, leren met vallen en opstaan en kunnen avonturieren, waar adolescenten kunnen kletsen, lachen, zonnen, zoenen.... en verder is er de aanwezigheid van natuurlijke elementen zoals stammen, twijgen, snoeihout, waterpartijen die op verschillende manieren kunnen gebruikt worden door jong en oud, een afwisseling aan open en gesloten plekken, Een stukje wildernis.... Zo zijn er bijvoorbeeld geen zandbakken maar bergen zand. Hierbij verwijs ik naar een park zoals ‘De groene long’ in Kuurne of ‘De prettige wildernis’ in Gent.

Welk project of voorstel zou je graag realiseren in Leuven?

Voor de volgende legislatuur zou ik o.a. graag het volgende verwezenlijkt zien :
1. Een bestuur dat werk maakt van woonprojecten waarin voorzien wordt in betaalbaar huren voor de categorieën van mensen die niet aan een sociale woning geraken maar voor wie kopen of huren in Leuven niet meer betaalbaar is. Het bestuur kan hier werk van maken door enerzijds in overleg met andere centrumsteden en eventueel samen met de VVSG uit te zoeken hoe ze hun greep op de private woningmarkt kunnen vergroten en anderzijds door daar waar zich opportuniteiten aanbieden woonprojecten op te zetten waar via PPS (privaat-publieke samenwerking) voorzien wordt in betaalbare huurwoningen. Er is daarbij ook extra aandacht nodig voor de vele alleenstaanden.
2. Verder wens ik een bestuur dat werk maakt van ‘groene vingers’, wat wil zeggen dat er vanuit de randgemeenten een doorgedreven aanleg komt van groene ‘avenues’ naar het centrum van Leuven, een netwerk van toegangswegen waarbij de prioriteit gaat naar toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor het niet gemotoriseerde verkeer, nl. rijwielen en voetgangers. Dit veronderstelt fiets- en voetgangerspaden en bruggen waar nodig, gelijkvloerse bestrating en 30 km zones, veilige oversteken voor voetgangers en rijwielen aan kruispunten, op regelmatige afstand voorzien in de uitbouw van een zitplek met wat groen, een vuilnisbakje...
3. Verder zou er dringend werk moeten gemaakt worden van comfortabele opstapplekken voor openbaar vervoer, ttz. bushokje met zitmogelijkheden, fietsstallingen, gemakkelijke opstap...op centrale plekken mogelijkheid om bagage tijdelijk weg te bergen, buggy’s of fietsen te huren...

Waarom is een stem voor Groen! een goede stem?

Omdat je, zoals ik, aan alle leven dat na jou komt, deze prachtige aarde wil nalaten in een zo goed mogelijke gezondheid. Ik vind het gewoon mijn verantwoordelijkheid om er zorgzaam mee om te gaan; ieder ander levend wezen heeft er even veel recht op als ikzelf.


Mijn mailadres

Geen opmerkingen: