05 oktober 2006

Groen! wil duurzame oplossing voor Tervuursevest



Raadslid Frans Dumont heeft een aantal voorstellen uitgewerkt (zie tekening) om een duurzame oplossing aan te bieden aan de bewoners en omwonenden van de Tervuursevest.

Het gaat hier over een gedeelte van de Ring waar de leefkwaliteit en het veilig kunnen wandelen en fietsen ondergeschikt zijn aan de verkeersfunctie. Er bestaan plannen om onder meer tussen de Naamse- en Tiensepoort het doorgaande autoverkeer op één rijstrook te brengen. Deze maatregel moet de verblijfsfunctie op de Vesten ten goede komen.

Volgens het Ruimtelijk Structuurplan van Leuven is de woonfunctie op het gedeelte van de Tervuursevest waar u verblijft ondergeschikt aan de verkeersfunctie. Frans Dumont is het niet eens met die visie.

Ook op deze plek hebben mensen recht op aangenaam wonen en veilig fietsen en stappen. Daarom werkte Groen! een voorstel uit van herinrichting. Het is een idee om de discussie over de Tervuursevest aan te zwengelen. Er zijn mogelijk nog betere oplossingen te bedenken. Het is alleszins belangrijk dat het debat verder gevoerd wordt.

Meer info bij Frans Dumont

Geen opmerkingen: