04 oktober 2006

Wijgmaal - een slechte verkiezingsstunt!?


Het is niet te geloven en toch waar: Wijgmaal heeft een stuk fietspad bijgekregen. Eigenlijk zat het sinds jaren verscholen onder een laag aarde met mooi bloeiende bloemen. Iedereeen genoot van het zicht en niemand gebruikte het verwaarloosde overgebleven stuk. Niemand klopt niet helemaal, want klanten die snel bij de bakker binnensprongen, durfden hier wel eens te parkeren.

Maar het verhaal is nog niet uit. Waar ligt nu het geasfalteerde fietspad? In de Baron Descampslaan, waar de werken voor de vernieuwing van deze straat in november 2006 aangepakt worden. Zo werd het alleszins door het stadsbestuur meegedeeld aan de bewoners.

Waarom dan nu een asfaltlaag, die mooi meegaat met alle putten en een breed bijkomend stuk rijvak vormt voor de auto’s? Omdat je in het eerste stuk van de straat – nadat je de Wakkerzeelsebaan verlaten hebt – door de geparkeerde auto’s (huizenkant) moet wachten en het tegenkomend verkeer moet doorlaten, is dit nu dé kans. Het tegenverkeer rijdt over het, op gelijke hoogte met de straat liggende nieuw geasfalteerde fietspad, en is zo dubbel zo snel door de straat.

Met een nieuw fietspad heeft dit niet veel te maken. Met een minder geslaagde verkiezingsstunt wel…

Martina Hülsbrinck

Geen opmerkingen: