30 september 2006

Groen! wil project groepswonen van ouderen


Groen! wil een sterk en toekomstgericht woonbeleid. Een van de accenten die we daarbij willen leggen, is de steun voor nieuwe woonvormen. Het gaat daarbij onder meer over verschillende vormen van samenwonen. Heel wat jongere, maar ook oudere mensen zijn op zoek naar een vorm van wonen waarin ze zelfstandig kunnen blijven, maar toch met anderen samenwonen.

Raadslid Marleen Demuynck is alleszins heel erg overtuigd van deze woonvorm. Groepswonen van ouderen is een interessante en toekomstgerichte woonvorm voor ouderen, die zelfstandig wonen toelaat zonder dat men moet kiezen voor een verzorgingstehuis. Het model bestaat al in Nederland, en is daar een groot succes. Groepswonen is een prima model dat tegemoet komt aan de leefwijze van de eigentijdse oudere en dat ook slimme oplossingen kan bieden voor stedelijk wonen. Ook in Leuven zou een dergelijk project een kans moeten krijgen.

In de reeks 'beelden van een groene stad' werkte Groen! een voorstel uit voor groepswonen van ouderen. Het groene voorstel kun je hier vinden.

Geen opmerkingen: