30 september 2006

Sam Rijnders (10de plaats)


Woonplaats: Leuven
Leeftijd: 18
Beroep: Student Politieke & Sociale Wetenschappen

Favoriete boek: "Verborgen Geschiedenis" van Dona Tartt Favoriete CD: "People are like seasons" van Sophia Favoriete film: Eternal Sunshine on the Spotless Mind

Wat is je wens voor de kinderen van Leuven?
Een open, vriendelijke en gezonde stad waar ze heerlijk kunnen buitenspelen zonder angst voor astma; waar ze hun unieke zelf kunnen zijn zonder veroordeeld te worden door anderen. Een stad om in te leven.

Welk project of voorstel zou je graag realiseren in Leuven?
Een autoluwe stad waarin openbaar vervoer en fietsers eindelijk centraal staan: het zou bijvoorbeeld heerlijk zijn om in een Tiensestraat zorgeloos te kunnen fietsen, én in twee richtingen. Ook meer fietsstallingen (erg nodig!) of een oplossing voor alle fietsverdwijningen en -diefstallen (bijvoorbeeld een online inventaris van alle teruggevonden fietsen zoals Groen! onlangs voorstelde) zouden ideaal zijn.

Waarom is een stem voor Groen! een goede stem?
De voorbije jaren zijn er misschien heel wat grote bouwprojecten gerealiseerd in Leuven, maar een stad is meer dan alleen maar een hoopje stenen. Een stem voor Groen! is hopen op een vriendelijke en sociale samenleving, waar mensen belangrijker zijn dan stenen. Waar ook rekening met de natuur wordt gehouden.
In Leuven hebben we een unieke mix van bewoners met o.a. studenten en allerlei culturen: laten we tonen dat vreedzaam en tolerant samenleven mogelijk is.

Geen opmerkingen: