14 september 2006

Sofie Luyten (41ste plaats)


Persoonlijke gegevens
· Woonplaats: Benedictijnenlaan 2, 3010 Kessel-lo
· Leeftijd: 32 jaar
· Kinderen: Ayla, straf madammeke van 2 jaar; en Luca, ferme kerel van 2 maanden
· Beroep: energiedeskundige en beleidscoördinatrice bij de Vlaamse Leefmilieuadministratie en nog enkele maandjes gemeenteraadslid

Je favoriete boek:”Mijn status is positief...”... een beklijvend zwart-wit dagboek over aids in Afrika en Europa, over seropositieve mannen en vrouwen. De sterke woorden van journaliste Annemie Struyf en de sprekende beelden van superfotografe Lieve Blancquaert raakten me heel diep.

CD:
1. “Kannibaal van Yevgueni omdat ze mooie muziek maken
2. “Inside in – Inside Out” van The Kooks omdat ze jong maar niet “naieve” zijn ;)
3. “Buena vista social club” presenta Ibrahim Ferrer omdat het leven soms wat meer rumba en cha cha cha mag gebruiken

Tijdverdrijf:
Met Ayla zandkasteeltjes maken, terwijl manlief Luca draagt, het zeewater rond mijn voeten knispert en de zon felrood bloeit.

Film: Vengo van Tony Gatlif omdat deze Spaanse film een schreeuw, een lied en een hymne is over leven, liefde en rouw.

Wat is je wens voor de kinderen van Leuven?
Rustige voetpaden en autovrije speelpleinen, veilige fietspaden, meer zon tijdens de zomervakanties en vele speelkameraadjes van hier en van overal in de wereld.

Welk project of voorstel zou je graag realiseren in Leuven?
Si j’étais présidente de la république ;)... dan zou ik 1000 Leuvense daken in de zonnewatten steken, 10 majestueuze windmolens uit de grond stampen en honderden energie-audits uitdelen aan mensen die te veel betalen voor hun energiefactuur terwijl ze amper geld overhouden voor hun gezin.

Waarom is een stem voor Groen! een goede stem?
Groen! komt op voor de mensen van vandaag en morgen.... Groen! wil iedereen laten genieten van het leven zonder te vergeten dat onze kindjes ook een stukje van de taart willen proeven. Met een stem voor Groen! kies je voor een kleurrijke toekomst voor jezelf en voor de kinderen van hier en van een beetje verder...

Mijn mailadres

Geen opmerkingen: