27 september 2006

Riet Van Laer (31ste plaats)


Persoonlijke gegevens
- 50 jaar.
- Grensstraat 53/4 in Kessel-lo
- Partner van Bob Peeters, moeder van Sebastiaan, Sofie en Thomas.
- Economiste van opleiding.
- Ambtenaar bij de Vlaamse Gemeenschap

Engagementen:
OCMW raadslid voor Groen! (lid van de OCMW raad, het bijzonder comité voor de sociale dienst, het comité voor de thuisdiensten, het tewerkstellingscomité, het gemeenschappelijk comité van de instellingen).
bestuurslid van Impuls, centrum voor training, vorming en procesbeheer in Aarschot.

Favorieten:
If I only had time … zou ik een veellezer zijn van literatuur (met voorkeur voor romans uit alle hoeken van de wereld, reisverhalen, non-fictie en de betere detectiveromans).
Verder fiets en wandel ik graag.

Laatst gelezen boeken: De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón, De grote beschavingsoorlog van Robert Fisk.

Muziek: liefst stilte.

Wens voor kinderen in Leuven:
Mijn kinderen (tussen 21 en 16) vinden het over het algemeen heel leuk om in Leuven te wonen, school te lopen, hun hobby’s uit te oefenen, uit te gaan.
Ze worden de laatste tijd, bij het uitgaan, meer en meer geconfronteerd met buitenwippers en akelige taferelen t.o.v. de anders gekleurde medemens.
Vandaar een pleidooi om Leuven nog verder uit te bouwen als een stad waar mensen uit vele culturen en met verschillende achtergronden zich gelijkwaardig kunnen ontplooien.

Project of voorstel:
Als lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst van het OCMW word ik elke week geconfronteerd met schrijnende situaties van (kans)armoede. Een goed huis of appartement, de energiefactuur, dokter en apotheker kunnen betalen wordt voor meer Leuvenaars steeds moeilijker. Om niet te zwijgen van de vele mensen die als “illegalen” op het grondgebied van onze stad ergens weggestopt proberen te overleven. Armoedebestrijding moet meer aandacht krijgen in onze stad, waar het voor het grotendeel van de mensen goed om wonen is maar waar tegelijkertijd een toenemend aantal gezinnen uit de boot valt. Vandaar een pleidooi voor meer duurzame investeringen in sociale projecten.

Geen opmerkingen: